GLÖTESVÅLEN

- 1010 meter över havet -

Hem Guide Priser & Bokning Café Bönan Utställning

GUIDE TILL GLÖTESVÅLEN

Byggandet av vindparken har inneburit att Glötesvålen blivit ett mer lättillgängligt område. Vindparken är visserligen låst för obehöriga men genom ett samarbete mellan Glöte Byalag och Glötesvålen Vind AB kan Byalaget erbjuda behöriga guider på turer till parken under juni, juli och augusti.

Program

Samtliga resor börjar på bygdegården nere i byn Glöte. Där görs ett besök på Vindkraftsutställningen141027_132651.JPG och guiden går igenom vilka ordningsregler som gäller i vindparken. De som vill kan fika, köpa souvenier, vykort mm i caféet. Därefter går resan upp till parken, en tur på ca 3,5 mil.

Uppe på Glötesvålen åker vi på slingriga vägar mellan gigantiska vindkraftverk. På några platser görs stopp för fotografering och möjligthet att beundra den fantastiska utsikten! Därefter går resan åter ner till byn och caféet. 

UtrustningKikare.jpg

Någon särskild utrustning eller klädsel behövs inte men ta gärna med kikare och kamera och det kan vara klokt att klä sig någorlunda varmt eftersom vinden kan friska i uppe på fjället.


Information & bokning: 070-541 3080       info@glotesvalen.se

©Glöte Byalag Sidan ändrad 2017-05-31